"Op 29 oktober 2013 kwam ik er achter dat mijn vriendin, waar ik op dat moment ruim 5 jaar mee samen was, mij in de begindagen van onze relatie ontrouw is geweest. Mijn wereld stortte hiermee in 1 klap in elkaar. Aanvankelijk leek het erop dat er eenmalig een fout gemaakt was, maar later kwam eruit dat er een heuse affaire is geweest van een aantal maanden. Iets wat voor mij iets was wat eigenlijk enkel in films voorkwam. Een groot en verschrikkelijk geheim wat jarenlang niet aan de oppervlakte was gekomen, ook niet in de recente periode voor 29 oktober 2013, waarin wij gezamenlijk een huis hadden gekocht en ons leven als samengesteld gezin samen aan het inrichten waren.

Eigenlijk hebben we vrij direct de hulp ingeroepen van Josie, waar we gelukkig ook heel snel terecht konden. De no-nonsense aanpak van Josie werkt enerzijds heel confronterend, maar daardoor juist ook heel verhelderend. We zijn een tijd lang elke paar weken gezamenlijk naar Josie toe te gaan en zijn onze problemen te boven gekomen. Het heeft ons stukje bij beetje sterker gemaakt, waarin onze relatie hechter is geworden dan ooit te voren. Iets wat ik, bij een ervaring als deze, nooit van te voren had kunnen voorzien. Tevens is mijn partner via een ander traject verder gegaan met de problemen die hier (deels) aan ten grondslag hebben gelegen, waaruit later een diagnose borderline voortkwam.

Deze periode had echter ook zijn nasleep, een nasleep op mij persoonlijk. Het heeft mij alle energie die ik te geef had, en meer, gekost om hier bovenop te komen. Gecombineerd met een erg drukke baan, die mij overdag én 's avonds én in het weekend bezighoudt en mijn eigen aard waarin ik eigenlijk maar twee standen heb, te zijn 'aan' of 'uit', viel ik vervolgens al vrij snel in het volgende gat. Een gat waarbij ik door de algehele periode van wantrouwen, extra energie en te hoge werkdruk bij mijn werk een steeds kleinere leefwereld om mijn heen begon te creëren. Dit zette zich zo voort dat elke stap buiten mijn slaapkamer op een gegeven moment al een opgave was. Het onderhouden van welke vorm van sociale contacten dan ook, of simpelweg een drankje doen op een terras was al helemaal niet meer aan de orde.

Met deze problematiek kon ik gelukkig weer snel bij Josie terecht, waar ik aanvankelijk maar weinig woorden nodig had om mijn nieuwe situatie uit te leggen. Een jaar lang van gesprekken, waarbij voor mijn relatieproblematiek en angsten EMDR toegepast werd, en waarbij ik vooral heel veel duidelijke en heldere gesprekken gevoerd hebben veel geleerd over mijn relatie tot mijn vriendin, maar ook tot andere mensen, op professioneel en sociaal niveau. Het heeft mij niet alleen geholpen terug op mijn voeten terecht te komen, maar het heeft mij aan alle kanten sterker gemaakt en er tegelijkertijd voor gezorgd dat ik óók kwetsbaar kán zijn en mág zijn. Geen rare spelletjes, of ´by the book´ trainingen, geen poespas en andere (in mijn ogen: onzinnigheden), maar inhoudelijke gesprekken en bijbehorende confrontaties.

Nu dit proces inmiddels al wat verder achter mij ligt kan ik met recht zeggen dat ik een ander mens geworden ben. Ik ben niet meer zo zwart-wit ingesteld, ik ben een stuk meer vergevingsgezind en belangrijkste van allemaal, ik weet mijn rempedaal op tijd in te drukken - in plaats van deze signalen volledig te negeren zoals voorheen. Ik ben geen machine die altijd maar door moet, maar ik mag van mijzelf ook af en toe gas terugnemen. Ik, en ook mijn vriendin, mogen heel erg dankbaar zijn dat Josie eind oktober op ons pad is gekomen, we hebben hier ontzettend veel aan gehad. Ik ben van mening dat mijn leven er op dit moment volledig anders uit had gezien als dit niet zo was, wat een dankbaarheid met zich meebrengt die eigenlijk niet in woorden uit te drukken is.

Nogmaals bedankt voor alle goede zorgen. Het gaat goed met ons, het gaat goed met mij. Zo stelt bijvoorbeeld het naar Amerika gaan (afgelopen maart) eigenlijk niet zo gek veel meer voor. Ook ga ik volgende week weer naar Engeland voor werk en vlieg ik bijvoorbeeld een dag eerder terug dan een collega – in mijn eentje. Iets waar ik een tijd geleden nog niet eens over na durfde te denken."

Freek

 

 

 

 

"Ik kwam bij Josie omdat ik "dingen" uit het verleden graag een plekje wilde leren geven, zodat ik meer rust kreeg in mijn leven en weer een stap vooruit kon maken. Dat het zo'n uitwerking op me zou hebben zoals ik dat nu heb ervaren had ik nooit van te voren gedacht. Vanaf de eerste keer dat ik bij haar langskwam voelde het heel vertrouwd. Josie heeft echt de aandacht voor je en vraagt de juiste vragen op het juiste moment. Ik heb EMDR therapie bij haar gehad en ben erg verbaasd geweest over de snelle resultaten. Niet alleen ikzelf maar ook de mensen om me heen merkten dat ik meer rust kreeg."

Elena

 

 

 

 

"Ik ben in contact gekomen met Josie na doorverwijzing van mijn huisarts. Mijn dochter had erg veel last van angsten in ons huis die te maken hadden met het ziek zijn en overlijden van mijn man en haar vader.

Josie heeft door middel van EMDR en gezamenlijke gesprekken bij haar al haar angsten weg kunnen nemen en van een meisje van 14, wat nog met Playmobil speelde, een zeer zelfverzekerde, voor zich zelf opkomende en vrolijke puber gemaakt. Duidelijk is wel geworden dat ze graag overal controle over wil hebben, dat weet ze nu en neemt ze mee de rest van haar leven.

Doordat ik met mijn eigen ogen had gezien hoe mijn dochter veranderde door de behandeling van Josie ben ik gaan geloven in Josie. Daardoor goed naar mijzelf gaan kijken en vond het ook tijd dat ik dingen ging verwerken. Ik dacht dat het alleen ging over het verlies van mijn man, maar er kwam nog veel meer onverwerkt verdriet en emotie naar boven. Ik vond het ontzettend fijn om mijn verhaal te vertellen en inzicht te krijgen in mijn verdriet en dit door de EMDR sessies een plaats te kunnen geven. Ik ben erg blij met de handvaten en inzicht die ik heb gekregen en maak daar nu dagelijks gebruik van.       

Ook ik ben zelfverzekerde geworden. Ik ben belangrijk en mag zijn wie ik ben. Ik hoef me niet meer te verschuilen achter een clownsmasker. Dit voelt echt als een bevrijding.

Ik ben nu zover dat ik binnenkort geopereerd wordt, zodat mijn lichaam ook bij mijn opgeruimde geest past.

Josie is voor ons een heldin en ontzettend belangrijk geweest in de ontplooiing van ons zelf. Wij kunnen nog altijd bij haar terecht. Daar twijfel ik geen moment aan en schroom niet om haar te bellen indien nodig.

 

Ik ben zo ontzettend blij dat Josie in ons leven is gekomen en blijft voor ons een zeer bijzondere liefdevolle vrouw met een super fijne benadering en niet te vergeten een uitmuntende kennis van haar vak."

Marloes